0750.709.716

office@diamonddent.ro

Terapia restauratoare

Endodonție

Estetica dentară

Chirurgia orală

Protetica

Ortodonție

Stomatologie copii

2024 Diamond Dental Clinic

https://www.facebook.com/diamond.dental.clinic.buzau/

implant dentar Buzau

https://www.instagram.com/diamonddentalclinic/

Politica datelor – Termeni

     Terapia dentară restauratoare este specialitatea stomatologică ce tratează lezunile carioase și cele necarioase, cât și complicațiile lor - fracturi, distrofii, leziuni de uzură dentară, etc.  Terapia de restaurare dentară restabilește integritatea dinților naturali (atât morfo-funcțional, cât și estetic). Terapia dentară include: obturații; incrustații sau obturații indirecte – Inlay și Onlay (coroana parțială); fațetări dentare; odontoplastie cosmetică – reconturarea unei obturatii preexistente; albire dentară în cabinetul stomatologic etc.

detartraj dentist Buzau

    Endodonția este specialitatea stomatologiei care se ocupă cu prevenirea și tratarea afecțiunilor pulpei dentare (nervul dintelui) și a ligamentului de susținere din zona apicală (vârful rădăcinii dentare). Când pulpa dentară a fost afectată se recurge la îndepărtarea ei, la curățare și sterilizarea canalelor radiculare și la obturarea acestora. Acest tratament este necesar pentru a menține existența și funcționalitatea dintelui pe arcadă chiar dacă "nervul" a fost afectat.

tratament pe canal Buzau

     Estetica dentară sau cosmetica dentară reprezintă orice procedură stomatologică care va îmbunătăți aspectul dinților, gingiilor sau mușcătura unei persoane.

Aceasta se concentrează în principal pe înfrumusețarea zâmbetului. Iată câteva exemple: albire dentară, fațete, remodelare gingivală, coroane dentare fizionomice, plasmodent.

albire dentara, fatete dentare Buzau

     Chirurgia orală include toate tratamentele chirurgicale limitate la nivelul cavității orale, care sunt compatibile cu tratamentele de chirurgie dentară.  Tratamentele chirurgicale restabilesc starea de sănătate a cavității orale, nu numai prin intermediul unor extracții dentare (atât simple cât și complexe), dar și prin chirurgie plastică gingivală sau îndepărtarea chisturilor, granuloamelor apicale, pregătirea terenului pentru aplicarea unor lucrări protetice sau a unui implant dentar.

extractie masea de minte Buzau

     Protetica dentară este ramura stomatologiei care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsă sau reabilitarea orală complexă a arcadelor dentare.  Prin intervenții de protetică dentară se restabilește integritatea dentară afectată de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetică - proteza dentară - fixă sau mobilă, individualizată pacientului, fațetele dentare, coroanele dentare, incrustațiile, punțile dentare și lucrările complexe protetice pe implanturi.

proteza dentara Buzau

     Ortodonția este ramura stomatologiei care se ocupă cu îndreptarea și corectarea poziției dinților.  Anomalia dentară - dinții strâmbi, reprezintă o abatere de la ceea ce este considerat a fi poziția normală a dinților. Anomalia dentară este frecvent întâlnită la copii și adolescenți. Înghesuirile și ocluziile dentare incorecte afectează în timp sănătatea dinților, a gingiilor și a articulației temporo-mandibulare. O masticație deficitară poate avea urmări nedorite asupra tubului digestiv.

aparat dentar Buzau

    Pedodonția este specialitatea stomatologică ce are în vedere profilaxia și tratamentul afecțiunilor specific dentiției temporare (extracții, fluorizări, sigilări) și a dentiției permanente la adolescent. Copiii prezintă necesități și probleme dentare diferite față de cele ale adulților, fiind nevoie sa fie tratați de medici în stomatologia pediatrică, de preferință într-o ambianță care îi vor face sa se simtă în largul lor.

stomatologie copii Buzau

     Implantologia este o specialitate chirurgicală care are rolul de a înlocui dinții lipsă sau grav deteriorați, în condiții de siguranță. De-a lungul anilor, multe persoane pierd unul sau mai mulți dinți din cauza cariilor, accidentărilor, înaintării în vârstă sau bolii parodontale. A trăi fără dinți poate fi jenant și incomod, lipsa dinților afectând vorbirea, aspectul și capacitatea unei persoane de a mesteca și a mânca. Implanturile dentare, sunt o opțiune eficientă pentru înlocuirea dinților. Datorită implantologiei, pacienții pot obține restaurări funcționale ale dinților care să și dureze.

Implantologie

implant dentar Buzau

Tratamente

implant dentar