0750.709.716

office@diamonddent.ro

2024 Diamond Dental Clinic

https://www.facebook.com/diamond.dental.clinic.buzau/

implant dentar Buzau

https://www.instagram.com/diamonddentalclinic/

Politica datelor – Termeni

proteza implant

PREȚURI TRATAMENTE

proteza dentara
proteza dentara
proteza dentara
proteza dentara
proteza dentara
coroana zirconiu
lucrare dentara

        Lucrările protetice se fac în diverse scopuri și din diferite materiale, în funcție de obiectivul tratamentului. Unele au rol estetic, dar de cele mai multe ori rolul estetic este secundar, principalul scop fiind redarea funcționalității danturii.

Haideți să vedem care sunt tipurile de lucrări protetice și când am avea nevoie de fiecare în parte:

 

        Lucrări protetice fixe

 • Coroanele – sunt lucrări protetice de inveliș, care pot fi realizate fie pentru a preveni pierderea dinților tratați pe canal, fie în scop estetic; 

        În funcție de materialul din care sunt realizate, acestea pot fi:

 

                                               - integral metalice;                                                                                                                   - zirconiu ceramică

                                               - metalo-ceramice parțial fizionomice;                                                                                        - integral zirconiu

                                               - metalo-ceramice integral fizionomice;                                                                                      - integral ceramica E-max

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Punțile – sunt lucrări protetice mai extinse, formate din mai multe coroane, solidarizate între ele, cu scopul de a înlocui dinții lipsă. Pot fi realizate din aceleași materiale precum coroanele.

 

        Lucrări protetice mobile

 • Sunt protezele totale care se recomandă ca tratament în cazurile în care pacientul și-a pierdut complet dantura. Acestea la rândul lor pot fi de mai multe tipuri: proteze parțiale și totale, iar structura lor poate fi din acrilat sau elastice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exemplu de proteză elastică

 

Lucrări protetice mobilizabile

 • Sunt recomandate ca tratament atunci când mai există dinți restanți pe arcadă, dinți de care acest tip de proteză este ancorat prin sisteme speciale sau croșete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucrări protetice pe implant

 • Aici poate fi vorba de o coroană pe un implant, de punți realizate pe implanturi, sau de proteze totale fixate prin sisteme speciale pe implanturi cu scopul de a crește stabilitatea acesteia. Protetica pe implanturi necesită o serie de etape diferite de cele din cazul proteticii pe dinți naturali, însă rezultatele estetice sunt cel puțin similare.

 

    Oricare ar fi tipul de tratament recomandat pentru voi, trebuie să țineți cont că proteza, fie ca e o simplă coroniță sau e o proteză totală, nu se va simți natural din primul moment. Va trebui să vă reobișnuiți să mâncați și să vorbiți cu o dantură nouă completă dar beneficiile pe terment lung vor merita disconfortul inițial.

Tipuri de lucrări protetice

DORESC O PROGRAMARE

 

 • Protetica dentară este ramura cea mai complexă a stomatologiei. Ea analizează arcadele dentare afectate de pierderea unuia sau a mai multor dinți (edentație) sau de tocirea acestora (atriție) și găsește cele mai potrivite soluții de tratament în scopul refacerii echilibrului estetic, funcțional și musculo-articular.

 • Soluții de tratament în scopul refacerii echilibrului estetic șo funcțional sunt foarte diverse: fațete e-max, coroane metaloceramice și zirconiu, proteze mobile, proteze mobilizabile, proteze acrilice, proteze scheletate speciale, protezare imediată, protetica pe implanturi dentare.

 • Lucrările de protetica dentară sunt piese rigide realizate în laboratorul de tehnică dentară din diverse materiale cu ajutorul cărora se reface integritatea și funcționalitatea arcadelor dentare. Ele sunt concepute în urma unui plan de tratament individualizat în funcție de problemele fiecărui pacient.

 

        Când sunt indicate lucrările protetice

 

 • Înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Din păcate, procentajul pacienților cu cel puțin un dinte lipsă este mult prea ridicat pentru stadiul actual al stomatologiei din România. De aceea, încurajăm apelarea la medicii noștri specialiști care pot înlocui aceste defecte prin coroane dentare de ceramică sau zirconiu realizate pe implanturi dentare.

 • Dinte/dinți sparți sau ciobiți. Fie datorați unui traumatism, fie datorați unor cavități carioase avansate, în funcție de gravitatea cazului se recomandă coroane dentare sau fațete dentare.

 • Dentitie îngălbenită sau decolorată. Atunci când dentiția permanentă acumulează în timp pete de discolorație datorate fumatului, consumului de vin și cafea sau igienei orale precare, se recomandă o lucrare protetică (de obicei fațete dentare) prin care defectele estetice pot fi mascate.

 • Dinti prea mici sau prea mari. Diferențele sesizabile de mărimi între dinți pot afecta armonia maxilaro-facială și pot rezulta într-un efect inestetic. Fațeta dentară este ideală pentru corectarea unui asemenea dezechilibru.

 • Dinți înghesuiți sau cu spații interdentare mari. În funcție de gravitatea cazului se recurge la tratament cu aparat dentar și/sau fațete dentare.

 • Remodelare gingivală. Remodelarea gingivală înseamnă îndepărtarea printr-un procedeu chirurgical minim invaziv a țesutului gingival în exces. În anumite cazuri de remodelare gingivală, un medic specialist poate recomanda completarea tratamentului cu o lucrare protetică.

 

Protetica dentară, ca serviciu oferit în cadrul cabinetelor Diamond Dental Clinic, este concentrată spre refacerea tuturor structurilor în cel mai estetic și durabil mod cu putință, pentru ca fiecare pacient să poată beneficia de zâmbetul frumos pe care și-l dorește.

Protetica dentară și când trebuie să apelați la ea

implant dentar