0750.709.716

office@diamonddent.ro

2024 Diamond Dental Clinic

https://www.facebook.com/diamond.dental.clinic.buzau/

implant dentar Buzau

https://www.instagram.com/diamonddentalclinic/

Politica datelor – Termeni

Prima etapă o reprezintă consultația de specialitate în cadrul căreia se iau amprente și se recomandă radiografii specifice

 

Cea de-a doua etapă este elaorarea plan de tratament personalizat în funcţie de pacient

 

Urmează montarea aparatului dentar

Procedură deloc nedureroasă, care durează aproximativ o oră în cazul fiecărei arcade. 

După o igienizare profesională (detratraj și periaj profesional), medicul ortodont aplică fiecare bracket pe dinte cu ajutorul unui adeziv special.

În zona molarilor sunt inserate inele metalice, iar prin orificiile brackeților este introdus un arc metalic, fixat cu ajutorul unor elastice.

 

A patra etapă este cea a controalelor periodice - la 4-6 săptămâni pentru activarea aparatului

 

Cea de-a cincea etapă o constiuie îndepărtarea brackeților

Ședința de îndepărtare durează aproximativ o oră. Brackeții sunt îndepărtați cu instrumente speciale și se completează cu o ședință de profilaxie și fluorizare.

 

Ultima etapă este purtarea aparatului de contenţie

Acesta poate fi de 2 tipuri: mobil (compus dintr-o bază de acrilat şi croşete) și fix (format dintr-un retainer care rămâne lipit permanent în spatele dinților) şi care are rolul de a păstra dinţii în poziţia corectă.

 

Care sunt etapele în tratamentul ortodontic

aparat dentar Buzau

 

Aparatul dentar metalic asigură un tratament eficient, este accesibil din punctul de vedere al costului, iar brackeții sunt rezistenți. Este recomandat în cazul oricărei anomalii dentare.

Aparatul dentar ceramic este o soluție estetică, brackeții fiind foarte puțin vizibili în comparație cu cei metalici. În plus, este o alegere accesibilă.

Aparatul dentar cu brackeți din safir este o alegere modernă de îndreptare a dinților, ajutând la corectarea poziției și la obținerea unei danturi funcționale, fără ca ceilalți să observe că porți aparat dentar.

 

În cabinetele Diamond Dental Clinic, din Buzău și Râmnicu Sărat, poți beneficia de oricare din cele trei tipuri de aparate dentare. Tot ce trebuie să faci este să te programezi la o consultație cu medicul specialist pentru a alege varianta potrivită pentru tine și să ai parte de zâmbetul mult visat. Pune-ți și tu aparatul dentar care îți va îmbunătați încrederea de sine!

Tipuri de aparate dentare și avantajele lor

Ce este ortodonția și care este scopul ei

  • Ortodonția este specializarea medicinei dentare care se ocupă de corectare anomaliilor dentomaxilare, tratând problemele de malocluzie și malpoziție (mai simplu spus, de închidere incorectă a gurii sau poziționarea greșită a dinților). Medicii ortodonți tratează in principal cazurile de înghesuiri ale dinților, însă tratează și probleme precum dinți „rotiți” față de axul normal ori dinți prea în față sau prea în spate în raport cu poziția normală pe arcadă.

  • Scopul ortodonției este în principal diagnosticarea, prevenirea și tratarea dezvoltării defectuoase a dinților. La acesta se adaugă și repoziționarea corectă a danturii, restabilirea ocluziilor dentare sau a mușcăturilor imperfecte, îmbunătățirea funcției de masticație, remedierea funcțiilor respiratorii și ameliorarea profilului maxilo-facial.

 

        De ce să mergi la un medic ortodont?

 

  • Printre consecințele ocluziei dentare incorecte (sau mușcăturii imperfecte, așa cum i-am spus anterior) se numără problemele funcționale corelate funcției respiratorii și de deglutiție, predispoziția pacienților la tulburări și afecțiuni parodontale, compromiterea masticației și a articulațiilor mandibulare, erodarea, aplatizarea și deteriorarea danturii, defectele posturale (ce pot fi resimțite la nivelul coloanei vertebrale), dureri faciale și dureri de cap, sunete în timpul mestecării sau tensiuni musculare.

  • E important să rețineți că sunt situații în care problemele ce afectează dezvoltarea normală a dinților se regăsesc la toți membrii familiei, fapt ce sugerează existența unei serii gene moștenite de la părinți, responsabilă pentru modul în care se dezvoltă dinții și maxilarele.

  • De asemenea, dinții strâmbi sau aliniați în mod incorect sunt mai greu de întreținut și pot fi pierduți mai devreme din cauza carierii și parodontopatiei. Tot acest aspect poate duce, prin obligarea muşchilor masticatori la un efort suplimentar, la dureri de cap, disfuncția articulației temporo-mandibulare, dar și dureri la nivelul gâtului, umărului și spatelui din pricina efortului suplimentar făcut de mușchii masticatori.

  • Atunci când dinții sunt aliniați perfect, nu doar că arată foarte bine, dar elimină astfel durerile de articulație a maxilarului, problemele de mestecat, se pot spăla mult mai ușor, folosirea aței dentare este mai facilă, per total înseamnă o igienă dentară mai bună și mai sănătoasă.

  • Chiar dacă puteți urma un tratament ortodontic strict pentru îmbunătățirea aspectului general al dinților, nu uitați că există medici specialiști care reușesc să reconstruiască întregul aspect facial mai degrabă, nu doar să se concentreze pe corectarea aspectului dinților. Printre avantajele unui tratament ortodontic amintim o mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut și o durabilitate mai mare a dinților.

 

În prezent ortodonția nu se mai adresează exclusiv copiilor, iar datorită tehnicilor moderne dinții pot fi îndreptați la orice vârstă. Ba mai mult, persoanele care nu doresc să se vadă acest lucru, pot purta chiar și aparate ortodontice invizibile. Pe lângă aspectul fizionomic conferit de aceste tratamente, ele contribuie și la starea de sănătate a aparatului dentomaxilar.

 

În cabinetele Diamond Dental Clinic poți avea parte de tratament ortodontic prin intermediul doamnei doctor Roxana Ghineț, cu experiență în tratarea problemelor ce țin de realinierea dinților, indiferent de vârstă.

 

DORESC O PROGRAMARE

implant dentar