0750.709.716

office@diamonddent.ro

2024 Diamond Dental Clinic

https://www.facebook.com/diamond.dental.clinic.buzau/

implant dentar Buzau

https://www.instagram.com/diamonddentalclinic/

Politica datelor – Termeni

PREȚURI TRATAMENTE

DORESC O PROGRAMARE

implant dentar

0787.544.062

Str. Aleea Florilor, bloc 4, scara 1, ap. 2, Râmnicu Sărat

implant dentar

Str. Penteleu, nr. 16, Buzău

0750.709.716

Dacă te confrunți cu lipsa unor dinți și ai nevoie de un implant dentar, soluția o poți găsi în cabinetele noastre. Programează-te la o consultație cu medicul nostru specialist și află totul despre implanturile dentare: avantaje, contraindicații, îngrijirea acestora, preț.

Ai grijă de zâmbetul tău și alege Diamond Dental Clinic!

implant dentar Buzau

     Alegerea unui implant dentar vine la pachet cu o serie de avantaje care nu ar trebui ignorate. La Diamond Dental Clinic vrem să vă bucurați de toate beneficiile oferite de implantul dentar și vă enumerăm câteva mai jos:

 

 1. implantul dentar nu alunecă și nu se mișcă – este stabil și sigur; 

 2. nu necesită atenție specială – poți spăla dinții implantați cu o periuță dentară obișnuită; 

 3. are un aspect estetic plăcut și natural – implantul dentar arată (și se simte) ca dinții dvs., iar la exterior puteți zâmbi fără a vă simți stingherit; 

 4. absența dinților poate duce la dificultatea pronunțării unor cuvinte – existența implantului vă va permite să vă exprimați în voie;

 5. nu prezintă niciun disconfort;

 6. alimentația devine mai ușoară – nu va mai trebui să vă faceți griji atunci când vreți să mâncați alimentele preferate;

 7. durabilitate – implantul dentar are o durată de viață foarte lungă atâta vreme cât acordați atenție sporită igienei dentare.

Care sunt avantajele unui implant dentar?

implant dentar Buzau

      Procesul de inserare a implanturilor dentare are următoarele etape:

 1. Consultația preliminară, care constă într-o discuție și un consult standard cu medicul specialist în chirurgie dento-alveolară și implantologie. Împreună veți stabili de comun acord care este cel mai bun material, ce tip de intervenție suportă maxilarul/mandibula dvs., măsuri pentru implant și coroană, și eventual vă recomandă anumite analize pentru a se asigura că implantul va rezista

 2. Interpretarea rezultatelor și OK-ul doctorului;

 3. Pregătirea gingiei, aplicarea grefei de os (dacă este necesar) și introducerea implantului în osul mandibulei/maxilarului;

 4. La 7-14 zile după operație - îndepărtarea firelor de sutură;

 5. La 4-6 luni are loc atașarea bontului de vindecare, iar ulterior a coroanei;

   Pre-operator (înainte de inserarea implantului) se realizează o ședință de detartraj și periaj profesional;

Care sunt etapele inserării implantului dentar?

implant dentar Buzau

           Un implant dentar standard are șapte piese, iar noi vi le prezentăm mai jos:

 

 • Corpul implantului – are formă de șurub și este confecționat de cele mai multe ori din titan. Forma, grosimea și lungimea variază în funcție de necesitățile medicale și de producător.

 • Capa de vindecare – este o piesă care protejează corpul implantului până la osteointegrare (acceptarea implantului de către structura osoasă a mandibulei sau maxilarului). După vindecare este îndepărtată.

 • Abutmentul (bontul protetic) – este înșurubat în implant și are rolul de susținere a coroanei. Lungimea sa variază între 1 și 10 mm.

 • Bontul de vindecare – asigură vindecarea gingiei și dezvoltarea sa normală în jurul implantului. Este inserat în corpul implantului, fiind îndepărtat după două săptămâni de la intervenție.

 • Bontul de transfer – este o piesă folosită pentru amprentare pentru ca mai apoi să fie utilizată în realizarea coroanei dentare.

 • Implantul analog – este utilizat pentru a reproduce implantul și poziția acestuia. Piesa este realizată de cele mai multe ori din oțel inoxidabil.

 • Șurubul de fixare – este o piesă de mici dimensiuni care face legătura între toate componentele implantului.

 • Coroana dentară – este partea vizibilă a implantului și este realizată din porțelan. Piesa poate fi înșurubată sau sudată prin cimentare.

Care sunt componentele unui implant dentar?

implant dentar Buzau

      Un implant dentar este o rădacină dentară artificială (din titan sau zirconiu) care înlocuiește rădăcina oricărui dinte lipsă, și poate fi plasat atât în osul mandibular cât și în cel maxilar.

 

  Implanturile dentare sunt realizate din materiale de calitate, biocompatibile cu organismul, astfel că oferă o eficiență crescută. Materialele folosite sunt:

 • Titanul - unul dintre cele mai folosite materiale pentru implanturi dentare. Potrivit experților, titanul este unul dintre puținele metale acceptate de organism în structura osoasă a mandibulei sau maxilarului. Având în vedere că durata de viață este de cel puțin 25 de ani, investiția care poate părea mare inițial este “amortizată” în timp. În clinicile noastre folosim acest tip de implant, având o colaborare cu distribuitori de implanturi INNO și Dentium.

 • Zirconiul este o alternativă la titan, materialul fiind folosit începând cu anii ‘80 și devenind mai popular în ultimii ani. La fel ca titanul, zirconiul este compatibil cu structura osoasă a cavității bucale. În general, implantul dentar din zirconiu este într-o singură piesă, spre deosebire de implantul de titan, în cazul căruia rădăcina este din titan iar coroana din porțelan. Acest lucru face ca implantul dentar din zirconiu să aibă un risc mai scăzut de infecții bacteriene.

 

      În cadrul cabinetelor Diamond Dental Clinic, implanturile vor fi inserate în os de către medicul nostru chirurg specialist în implantologie, dr. Cosmin Miu, printr-o intervenție chirurgicală fără durere, pentru a crea o bază pe care va fi construită lucrarea protetică. 

Ce este un implant dentar și din ce material este realizat?

implant dentar
Implant dentar Buzau și Ramnicu Sarat